Alkol satılan yerden Kurban alınır mı=?

(Normal hızda okuyarak, 2 dakika 11 saniye sürer.)

Diyanet İşlerinde çalışan memur, “ Alkol satan yerlerden Kurbanlık alınmaz.” demiş. Bunu Nüfus müdürlüğünde çalışan memur deseydi çok anlamsız olurdu. Diyanetin memuru söyleyince normal hatta doğru gibi kabul görüyor. Diyanet, dini ve ahlaki konularda danışmanlık ile birlikte, denetim görevini de yerine getirsin diye kurulmuş ilgili bir daire çünkü.

Klasik hale gelmiş olan “ Kardeşim bizim alkol sayesinde ödediğimiz vergiler ile maaşınızı alıyorsunuz!” demeyeceğim. Çünkü her yurttaş vergi vermekle mükelleftir. Dolayısıyla, Devletin bana sağlamış ve/veya sağlayacağı hizmetler için bizler bu vergiyi ödemek zorundayız!

Faka şöyle de bir durum var, İnsan da düşünmeden, düşününce de sorgulamadan edemiyor;

 İslam’a göre Alkol içmek, alkole aracılık etmek haram ve günah! Kesinlikle doğru. Alkolün faydası (Devlet hariç) olmadığı gibi zararı saymakla bitmez. Hani vardır ya, günde iki kadeh şarap damarları açıyor geyiği. Asla böyle bir şeyin olmadığı yıllar önce ispatlandı. Yani şunu söylemenin bir sakıncası yok, Alkolün temizlik dışında faydası yok.

Alkol’ün günahlar içersinden katsayısını bilmiyorum. Bunu diyanette çalışan memurunda bildiğini düşünmüyorum. Tek bildiğim İslam’da Allah ile kul arasında başka birinin olmayacağına ilişkin Kuran’da yazan ayetler.

Örneğin Dini bir bilgiyi menfi çıkar gözeterek başka birine anlatması çok günah. Bu kişi bu bilgiler sayesinde gelir elde ediyorsa durumu çok daha sıkıntılı anlayacağınız. Fakat dediğim gibi bunun da günah skalasındaki yerini bilmiyorum.

Ben kesin “günah” olan bir ürünü tüketerek günah işlediğimi biliyorum ve bunu en saf halimle yani iradem ile kabul ediyorum.

 Peki dini bir bilgiyi kişisel gelir elde etmek için satan bir din adamı işlediği günahın farkında mı? Bunun farkında ise kendiside işlediği günahı kabul ediyor mu? Bile bile günah işleyen din adamının, dini anlamda değer yargıları, alkol alan biri ile aynı mı?


 

 


Yorumlar